Известие

Collapse
No announcement yet.

пуши като трабант по баирите....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
    Сега ако се кара по агресивно и още повече с глупаво масло даже тоя разход е малък
    +1.

Comment

тази или следащата седмица ще се разходя до сервиз и ще пиша какъв е резила.Ползвам услугите на един от форумните сервизи описани е раздел платени обяви,негативнитв мнения за тях не са повече от едно две,не мисля че проблема е пишман майстори/е винаги може да се орезилят/Ако има още свежи идеи моля споделете.Благодаря за съдействието.
      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
      156 1,8ТS-99 ......
      EX
      159 1,9 JTD-08

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Няма гаранция, че е същото като при теб. На мен колата ми харчеше 1 л. за 5000 км. когата я взех. Това беше преди... 5 години и 80к км. Оказа се, че онзи преди мен за 5 години и 66 к км. е сменил маслото 3 пъти. Единия път забравил да го смени 2 години и нещо и 25 к км.
        След редовна смяна на 10 к км. колата свали разхода на под 0,5 л/10к км. без да съм правил нищо. Даже и маслената вентилация не съм пипал.
        По съвети от форума на принципа и "аз бях така" досега трябваше да съм сменил дебитомера, ламбда сондите, катализаторите, МПХ, рейката и други. Всичките тия неща не съм ги сменил и няма нужда, защото проблемите, които съм имал не са били сврзани с тях. Моят съвет е, че при проблем се ходи на доказано добър сервиз, а при по-сериозни проблеми и на два сервиза и едва тогава се пристъпва към смяна на части.
        Да, ама при мен не беше така. И гъсто масло сипах и пак трепех и гаргите по пътя зад мен. Колкото до останалите неща - ще видиш, че аз съм най-оплювания тук, защото първо пиша ефектна диагностика, а не смяна след смяна, докато евентуално проблемът изчезне

---------- Post added at 08:03 ---------- Previous post was at 08:00 ----------

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
        тази или следащата седмица ще се разходя до сервиз и ще пиша какъв е резила.Ползвам услугите на един от форумните сервизи описани е раздел платени обяви,негативнитв мнения за тях не са повече от едно две,не мисля че проблема е пишман майстори/е винаги може да се орезилят/Ако има още свежи идеи моля споделете.Благодаря за съдействието.
        Обади ми се да пием по бира и да видя какво става и ти споделя патилата с моята. Само ще ти кажа - ако можеш, тресни колата на тези, дето са ти я правили за да си я оправят. Аз не можах, ама не съм ги забравил - който чуе за сервиз на ул."Панагюрище" 35-37 в Сф. да бяга от там. А ако има бомба - първо да я заложи
        Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
        156 1.8TS 16V (01.2001)
        147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
          +1.
          абе тей мислим само ние пък ние не разбираме
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

абе човека е правил ремонт вече, нали и ви казва! Литър до смяна не е болка за умиране при бензин!
            Литър до смяна е нормален разход. При средни показания на производителя от 100 гр. на 1000 км.
            Има значение и стила на каране, както и какво е маслото!
            Според мен по-скоро е това с картерната вентилация.
            Lancia Delta 1.6 i.e - ex
            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Според мен е маслото ако е на повечко километри и не се знае дали не си попаднал на някое менте,по добре го смени на 99%е от него ,знам че миналата година го прави ремонта така че не вярвам да е от мотора проблема.
              sigpicalfa 164turbo s4
              части втора употреба за алфа всичко за 156
              http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
              0888556609 Коко Алексиев

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                Точно виктор реинц не му препоръчвай (специално за гумичките). Тествал съм почти всички марки гумички за този мотор. Включително и оригиналните които идват с дата на производство преди 5 години.
                За гумичките подкрепям с две ръце след ревизия колата гореше масло по 3л за 10к км от16- 12 гумички не биваха и клапаните падаха свободно.
                А колегата дето твърди че TS с литър и половина разход за 10к км бил за ремонт предлагам да напусне форума и да замълчи навеки.
                Не веджъш е коментиран разхода на масло на мотора. Има колега с нов двигател (нов изцяло не сменени сегменти или по добрия вариянт с бутала и шлайф) той е споделял че при скорост около 160-180 за 1000км разхода на масло е стигал до към 0,3-0,4 л.
                Не виждам нищо ненормално ТС да гори масло около литър да не говорим че марката масло е от голямо значение. Но много влияе и стила на каране.
                156 1,8 ТS 99
                Nissan Murano 2005

Comment

Ам да си купиш от АутоИталия оригинални, да ги сложиш и още със слагането и клапана пада долу? К'во става тука си викаш а?

За мен Payen влизат най-стегнато от всичко къде съм виждал. Не знам споменах ли го преди, но пак да се повторя.

Ти какво си сложил сега?
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

абе тей мислим само ние пък ние не разбираме
                    Аз ако споделя разхода на масло на седичито..при мъжко каране..ще има изказвания че колата е тотал..пък си е екстра вече много години... Алфата и тя похапва при злобене.. Аз не разбирах изобщо и коли не карам...бих единствено посъветвал автора да направи една промивка на мотора и да сложи хубаво според спесификацийте масълце

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                      А колегата дето твърди че TS с литър и половина разход за 10к км бил за ремонт предлагам да напусне форума и да замълчи навеки.
                      и аз това им го казвам, че 1,5 нищо и няма на колата и да си кара, но да погледне картерните и евентуално гумичките след това...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

и аз това им го казвам, че 1,5 нищо и няма на колата и да си кара, но да погледне картерните и евентуално гумичките след това...
                        Стига де, стегни се. Моята след ремонта първо баща ми я поразработи, а след това аз я взех за няколко дни. Бая я настъпих, маслото си седеше на макс. Ако колегата ми се обади да го заведа да му я оправят ще ти снимам клип как му клопат буталата ... след форумния ни сервиз
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                          около литър литър и половина за 8-9 к км. - двигател за ремонт. И аз бях така. Излезна ми около 850лв. с труда, но сега е пушка. Хубави сегменти, гумички, биели, шлайфане на глава, почистване на повдигачи, хубава гарнитура, 300лв. труд
                          Ама ти страхотно хубав ремонт си направил!

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Ама ти страхотно хубав ремонт си направил!
                            Колата е на баща ми, а аз или правя или разкарвам. Важното е, че сега върви, не харчи масло и бащата е доволен. И този път не се доверих на никой докато е ремонтираха. Научих си урока
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Незнам колко е нормалния разход на ТС, ама на мен за 7000 км. ми изгори към 250-300 гр. Почти всяко потегляне ми е в лютеницата и много много не я жаля, на магистрали под 160 почти не падам. Маслото е селения рейсинг.
                              Така че щом един туин спарк може да гори и малко масло, значи да гори много не би трябвало да е нормално според мен.
                              Незнам пак, първа такава кола ми е, ама си мисля че разход по-голям от 2 литра на 10 К км. си е по-висок от нормалното

П.П. разбира се говоря за масло предписано от производителя и за нормален човек зад волана.
                              Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 21:08.
                              Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
                                Незнам колко е нормалния разход на ТС, ама на мен за 7000 км. ми изгори към 250-300 гр. Почти всяко потегляне ми е в лютеницата и много много не я жаля, на магистрали под 160 почти не падам. Маслото е селения рейсинг.
                                Така че щом един туин спарк може да гори и малко масло, значи да гори много не би трябвало да е нормално според мен.
                                Незнам пак, първа такава кола ми е, ама си мисля че разход по-голям от 2 литра на 10 К км. си е по-висок от нормалното
                                Я не влизай в лютеницата да видиш как ще ти падне разхода. А и вече явно са ти поостарели гумичките
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X